De beste bridgeklubbene i Norge

Topp klubber leder an

De beste lagene i bridge møtes hvert år til dyst i NM for klubblag. Hver klubb kan stille med flere enn ett lag, men som regel har de toppet det ene laget med de aller beste spillerne. Dette er en skikkelig mannjevning som virkelig viser hvilke klubber som jobber aller hardest for å få frem toppene.

Sunndalsøra BK

De siste årene har lag fra Sunndalsøra hatt en dominerende posisjon i norsk bridge, takket være spillet til erfarne kløppere som Roar Voll og Ulf Tundal. Mange har også merket seg spillet til Asbjørn Kindsbekken. Etter å ha dominert i Møre og Romsdal i mange år har disse toppspillerne virkelig knekt koden, og kan til tider avgjøre en turnering lenge før den er over.

Årsaken til dette er en lang tradisjon for bridge på Sunndalsøra, som er uløselig knyttet til det lille stedets særegne historie. Sunndalsøra var et ensidig industristed der det ikke var lederne, men arbeiderne på golvet som spilte bridge. Det var skarp kniving mellom de unge og de gamle helt fra 1970-tallet, da over 100 medlemmer var med i klubben og det ble lange kvelder med øl og røyk, vafler og karbonader. Med den tøffe industrikulturen på verket ble det noen av de mest høylytte konfrontasjonene bridgesporten noen gang har sett. Uansett har Sunndalsøra holdt denne tradisjonen i live opp gjennom tiårene og fortsatt å prege norsk bridge.

Namsos BK

En annen toppklubb i norsk bridge er Namsos Bridgeklubb. Namsosingene er kjent for å spille både sent og tidlig, gjerne på pensjonistsenteret i byen. De har ofte egne turneringer både i påska, jula og om sommeren. Enhver fridag må med andre ord utnyttes for å få inn mest mulig bridge! Takket være dette engasjementet har Namsos blitt en av bridgeklubbene med høyest profil i hele Norge.